Een trip doorheen het schone Brugge voor foodies! Lees hier heel wat toeristische hotspots als tips van locals. Een must do voor wie het andere culinaire Brugge wil leren kennen.

L.E.S.S.

Je hebt er wellicht al heel veel over gelezen en er is nog veel meer over geschreven. Maar: zeker de moeite waard wanneer je gerechten als kunst beschouwt. Van zodra je de woorden ‘foodie and me’ in de mond neemt, verplichten deze je om hier te tafelen.

I Love Coffee

Waar je thuis ook staat, van zodra je hier binnenstapt, kom je zeker terug naar Brugge. Dit is de beste koffie dat ik gedronken heb. Binnen een aangename sfeer en met superpersoneel! Sla dit zeker niet over als je in Brugge bent.

Sanseveria Bagelsalon

Ooit gedacht dat een bagel saai is? Bezoek zeker eens deze ongelofelijke ‘huiskamer’ voor een ruim assortiment aan bagels. Wedden dat er zeker één tussen zit die je niet kan weerstaan.

Monkey Eleven

Healty fastfood met een punch: zowel gezond als snel. Deze plaats is nog niet zo lang open en nu al is het vechten om een plaatsje. Gelukkig is er naast Eat in, ook Take away voorzien. Een hip interieur met een naam die matcht en tal van lekkere verse producten.

Books & Brunch

Een tweedehands boekenhandel met ontbijt en lunch. Unieker kan bijna niet! Je kunt er kiezen tussen een grote variatie aan ontbijt en (lichte) lunches. Ook bio en vegetarisch behoren tot de mogelijkheden. Eén ding is zeker: alles is vers. Open van 9u tot 15u.

Hemelse Taartjes

Ben je fan van originele cupcakes en spectaculaire taarten? En wil je deze lekkernijen eventueel personaliseren? Kom dan zeker hier langs. Van zodra je hier binnenstapt, kom je inderdaad een beetje in de “hemel” terecht. Geloof me, je zal niet met lege handen vertrekken. Bekijk zeker ook hun assortiment aan gebakjes, marsepein, chocolade, macarons, koekjes, maar ook spulletjes om alles thuis te kunnen bakken.

Choco Jungle Bar

Als je net als ons een chocoholic bent, dan is het een must om hier halt te houden. Chocolademelk recht uit het Maya-tijdperk. Neem de tijd om de kaart te bekijken, want hoe tevreden je bent met de keuze die je gemaakt hebt, je zal altijd ook die andere willen proeven.

FritBar

Zeg niet zomaar frituur tegen FritBar. In dit trendy concept serveren ze geen normaal bakje friet en een traditioneel frituur snack. De frietjes hier zijn als kunstwerkjes. Proef hier de overheerlijke frietjes wanneer je in ‘frietland’-België bent.

Kottee Kaffee

Ahhhh, Kottee Kaffee. Net als thuiskomen. Je kunt er terecht voor een ontbijt, brunch of lunch. Laat je verleiden door de uitgebreide kaart van een verse soep tot een zelfgemaakt dessert. Verken de verschillende soorten koffie en thee die aangeboden worden. En alles vers gemaakt, meer is er niet nodig om gelukkig te worden.

Go.fre

Wie houdt er niet van wafels? Een wafel op een stick: een streling zowel voor het oog en de smaak. Verwen jezelf met de toppings en geniet met volle teugen. Krijg je er niet genoeg van, boek hun truck of bike voor jouw feestje.

Da Vinci

De crème de la crème van de ijsjes in Brugge. Met meer dan 150 soorten smaken in hun assortiment. Kan je niet kiezen, wees gerust, je mag zeker een proeven. Deze gelateria valt op door de wachtrij die er steeds staat. De zaak is immers heel geliefd bij zowel toeristen als locals. Als je er nog niet bent geweest, is dit je excuus om een weekendje Brugge te boeken.

Yasmina’s take away

Ga eens lekker op restaurant bij je thuis en bestel bij Yasmina. Een ontdekkingstocht doorheen de traditionele Marokkaanse keuken. Hier kan je de heerlijkste gerechten afhalen of als je in groot Brugge woont leveren ze aan je deur. De smaken dat de chef in de gerechten krijgt kan alleen door met veel liefde te koken.