English can’t cook…Dan zijn ze nog nooit in Londen of op de verkeerde plaats in de hoofdstad geweest. Hier tonen wij de leukste adresjes waar je moet zijn. We gaan van een knus café die zich achterin een vintage winkel bevindt tot bij een wereldbekende patissier. De ranking is willekeurig want wij kunnen niemand van dit lijstje op de eerste of laatste plaats zetten.

Byward Kitchen
Op zich niets speciaals, maar ik ben fan van hun English breakfast. Voor mij de perfecte balans. Ligt niet heel de dag op je maag, maar je hebt wel de volledige English breakfast ervaring. Door de locatie tussen Saint Pauls en The Tower of London zit je echt wel in startpositie om je dag te beginnen.

Beigel Bake Brike Lane
Het is terecht dat er over deze bagel shop als zoveel geschreven is. 24u per dag serveren ze verse bagels. Dit is de Katz pastrami van Londen. Kom je hier rond het middaguur verwacht dan maar dat je een tijdje zal aanschuiven. Maar het is zeker de moeite waard.

Cake Hole Café@Vintage Heaven
Deze stek hebben wij ontdekt toen we Columbia Road Flower Market bezochten. Het begon te regenen en hadden maar één optie namelijk schuilen. Waar moet je schuilen? Waar er koffie en taart is natuurlijk. Achterin een vintage winkel staan er een paar gezellige tafeltjes en een cake of the day display. Direct was ik de regen vergeten en wilde ik er niet meer weg.

Spitalfields Market
Een overdekte markthal vol met kraampjes. Iedere dag van de week een ander genre, de ene dag vintage, de andere antiek, nog een andere met focus op LP’s, maar iedere dag is de food market aanwezig. Een klein beetje hemel voor mij. Verschillende food culturen samen onder één dak.

St Martin-in-the-Fields
Op Trafalgar Square staat St Martin-in-the-Fields en je kan er in de crypte. Daar huisvest een restaurant waar je een home cooked meal kan krijgen. Al de winsten gaan naar de werking van St Martin-in-the-Fields voor daklozen en kwetsbaren. Ik ben er verliefd geworden op hun apple crumble with custard.

Borough Market
De allereerste food market die we bezocht hebben in ons leven. Wij waren meteen verkocht. De aroma’s die ik toen geroken heb, kan ik tot op heden nog altijd voor de geest halen. Een tip: ga er tegen 11 uur, dan beginnen ze te koken en loopt er nog ”relatief” weinig volk rond, want rond 12 uur komt het zeer druk.

Dominique Ansel Bakery
Dit is de top van patisserie, een wereldster, de Messi, Ronaldo… van de zoetigheid. Proef er zijn bekendste creatie de Cronut. Een mix van jawel een donut en een croissant. Ze doen 1 smaak per maand, maar ik ben er zeker van gelijk welke maand je ze gaat, ze zullen smaken.

The Ritz
The Ritz London is een monumentaal 5-sterrenhotel in Piccadilly. Een symbool van high society en luxe, één van ’s werelds meest prestigieuze en bekendste hotels. Als het budget het toelaat moet je hier Afternoon Tea nemen. Een verfijnde ervaring die ik de rest van mijn leven zal meenemen.

Five guys
Ongelofelijk dat dit een fastfood keten is. Terwijl je wacht kan je apennootjes eten, kijk terwijl naar het menu want er zijn genoeg extra’s voor op de burger. neem zeker ook een portie fries, tripple cooked met zout of cajun smaak. Niet naar Londen in het korte…. Goed nieuws, er is ook één op de Meir in Antwerpen.

Mughead Coffee, New cross
Deze tip kwam bij mij terecht via een collega en ik ben deze direct gaan bezoeken toen ik terug naar Londen reisde. De koffie is er hartverwarmend en de cinamon rolls, wel, daar smelt ik gewoon voor.

Camden Market
De geboorteplaats van punk. Nu kan je er uren (lees in mijn geval dagen) in rondlopen. Winkels en kraampjes tot je erbij neervalt. Hier kan je er street food ontdekken vooraleer de hype begint. Een klein beetje buiten Londen centrum maar heel vlot met de metro bereikbaar. Dus geen enkel excuus om niet naar hier te komen.

The Windmill
Wil je typisch Engels gerecht eten, ga dan voor pie. Dit is de plaats waar je moet zijn. Pies in Engeland zijn serieuze zaken. Ze geven er zelf awards voor uit. Deze zaak heeft er dan ook één in de wacht gesleept.

Poppie’s Fish and Chips
Een begrip in Londen als je het over fish and chips hebt. Gaat al mee sinds de jaren ’50. Met zijn vers duurzaam gevangen vis en eerste klasse ingrediënten zal je hier je tanden niet in fletse frietjes en kleffe vis zetten. Ondertussen zijn er al 3 vestigingen te vinden doorheen Londen.