België is een relatief klein land op gebied van reisblogs. Toch hebben we er een paar dat zeker ook eens de moeite waard zijn om eens te bekijken.
Deze lijst van Belgische reisblogs zijn in willekeurige volgorde geplaatst. Ik kan er geen favoriet uitpikken. Elk heeft zijn eigen insteek en specialiteit.
Wil je ook in dit lijstje komen laat iets weten in de reactie. Enjoy

Tjolaard
Tjoolaard: Hij die tjoolt, ronddwaalt.Soms voel ik me een troubadour. Van plek naar plek trekken, er de omgeving, de mensen, het eten, de geuren en de kleuren helemaal absorberen. Maar ook op zoek gaan naar de verhalen, het vreemde, het aparte. En dat allemaal opnieuw laten samensmelten in een ervaring en nieuw verhaal.

Checkoutsam!
Een reisblog waar ik tracht om interessantste en grappige verhalen, de beste reistips, prachtige foto’s en de gekste avonturen met jullie te delen.

Soms ook heimwee
Yannick ziet er een super gast die de focus legt op outdoor, avontuur, solo en low budget reizen. De foto’s die op zijn site staan zijn adembenemend mooi. Keep up the good work Yannick.

Håndbagage
Super leuke site met een toffe insteek 48 hours in 48 pictures.

Vetexbart
Een 30 jarige globetrotter met leuke tips voor dichtbij maar ook een New York guide.

Bart.La
Luxueus op reis gaan maar dan op een budget vriendelijke wijze.

Reisroutes.be
Gestart als hobby en uitgegroeid tot een super leuke site vol wandelingen en meer.

Wonderful Wanderings
Een super toffe dame die goede hacks geeft om te reizen. Zowel in Nederlands als Engels

Reismicrobe
Reizen met kinderen. Deze mensen geven het goede voorbeeld.

Wearetravellers.nl
Niet Belgisch maar een Nederlands site die ik jullie niet wil onthouden.

Dereisvanjeleven
Hier geen avontuurlijke reizen, geen twentysomethings-gezever of backpacktips en ook geen sexy bikiniposes.
Wel te vinden: tips voor rustig reizen en genieten van het leven, overgoten met een sausje van humor en de nodige dosis zelfspot.

http://www.avontuurlijkegeest.nl
Een avontuurlijk gezin van 3, met een kleine jongen die de avonturen misschien nog leuker vindt dan wij 🙂En omdat we van avonturen houden en van reizen houden, hebben we besloten om meer te reizen, leef een volledig en gelukkig leven en de beste deals te vinden. Je weet dat we geen miljonairs zijn (nog niet), dus we moeten onze reizen zo goed mogelijk budgetteren!Niet Belgisch maar toch.

https://roadtrippersofthesun.com/
Graag stellen wij onszelf even voor. Wij zijn Sigrid en Bryan, beiden 25 jaar jong en fervente reizigers. Wij houden ervan om nieuwe landen te ontdekken, culturen op te snuiven en mensen te ontmoeten. We zijn durvers, dromers en doeners. Als we ergens voor gaan, dan gaan we er de volle 100% voor. Deze reisblog is ons levenswerk waar we dag in dag uit mee bezig zijn en die we met trots aan jullie presenteren.

https://www.reisgoesting.be
Een online reismagazine die inspirerende reisverhalen,tips en reisnieuws deelt. Zeker meer dan de moeite om een paar uurtjes op de site te surfen en dromen.

http://www.dagboekvaneenavonturier.com
Grootste avonturen komen met grootste verhalen. Verhalen die we maar al te graag delen met anderen. Niet om hen jaloers te maken, nee. Maar om mensen bewust te maken dat een avontuurlijk leven voor iedereen is weggelegd.