Een metropool als Londen met (kleine) kinderen bezoeken klinkt als een uitdaging? Misschien… Ieder jaar keren wij terug naar Londen. De ene keer met kinderen, de andere keer zonder. Waar we van overtuigd zijn: met onze kinderen beleven wij zeker evenveel plezier!

Graag geven we jullie enkele tips om een zorgeloze citytrip naar Londen met de kinderen te maken.

De Eurostar belevenis
Met de trein is het altijd een beetje reizen… Maar naar Londen gaan met de trein is nog nooit zo eenvoudig geweest: gemakkelijke incheckprocedures en aankomen in hartje Londen. Vanuit St. Pancras International kan je meteen een metro nemen naar jouw hotel.

De medewerkers van de Eurostar zijn heel attent naar kinderen toe en hun ouders. Bij het reizen met een klein kind in de buggy, wordt je meestal naar de priority line gebracht zodat jullie niet in de rij hoeven te wachten. Tijdens de treinrit biedt Eurostar kinderprogramma’s en videospelletjes aan op je smartphone. Of je kind kan een kijkje nemen in de Eurostar Odessey, een ontdekkingsreis van de onderwaterwereld waardoor de trein op dit moment rijdt.

Op een steenworp van St. Pancras International ligt King’s Cross. Laat hier de Harry Potter fan in je los en breng een bezoekje aan Platform 9 3/4 die je naar de Hogwarts Express brengt. Neem de trolley, die al half in de muur verdwenen is, vast en laat een legendarische foto nemen.

Logeren in Permier Inn
Premier Inn staat op nummer één bij ons om te logeren met de kinderen in Londen. Een grote hotelketen, maar wel veruit het meest kindvriendelijk. De hotelkamers zijn ruim genoeg en geluidsisolerende. Wanneer je met een baby of peuter reist, voorziet het hotel een kinderbed.
We kiezen steeds voor de meal deals die aangeboden worden. De kinderen genieten hierbij van een uitgebreid ontbijtbuffet en een twee gangen avondmaal. De dag kan zo in alle rust starten en eindigen. Dus geen moeilijke zoektocht of potentiële discussie tussen de ouders over het waar en wat eten met de kinderen. De meal deal voor de kinderen kost £ 5,50 (het ontbijtbuffet is gratis onder de 16 jaar).

Wat te doen met de kinderen?

De meeste van deze onderstaande activiteiten bevinden zich in het centrum van Londen. Tot slot geven we ook enkele bijzondere bezienswaardigheden voor kinderen net buiten het centrum of niet gans het jaar door open zijn, maar daarom niet minder een juweeltje.

London Pass
Musea en bezienswaardigheden in Londen zijn niet goedkoop! Plan je een citytrip waarbij je enkele van onderstaande zaken wil bezoeken, bereken je voordeel met de London Pass.

Musea

London Transport Museum
Hoe worden de metrogangen gegraven? Wanneer zijn de eindeloze roltrappen in de metrostations gekomen? Waren de eerste bussen in Londen meteen al dubbeldekkers?
In het museum krijg je meteen antwoord op al deze vragen. Geen ellenlange teksten om te lezen, maar volg de interactieve route en kom alles te weten. Onderweg kunnen de kinderen met een simulator van de metro rijden, klimmen en klauteren op echte bussen, staan dromen bij de eerste paardentrammen…

Voor het bezoek kan je een tweetal uur rekenen.

Museum of London
Een gratis museum dat de geschiedenis van Londen vertelt en uitbeeld! Doorheen het museum loop je letterlijk telkens een ander tijdperk in. De kinderen hoeven zich geen moment te vervelen, er zijn tal van attributen om eens aan te trekken, interactieve schermen of gigantische te bewonderen decors.

Science Museum
Indrukwekkend. Opnieuw een gratis museum en opnieuw heel wat te ontdekken. Het museum omvat een groot aantal thema’s. Er zijn genoeg knopjes om zaken uit te testen, een plezier voor de kinderen. Let op: het kan hier heel druk zijn.

Natural History Museum
Een museum waar je een ganse dag kan in rondlopen. En eveneens gratis. De kinderen vergapen zich aan walvissen, dinosaurussen, vulkanen… Een museum waar je de tijd uit het oog verliest.

HMS Belfast
De HMS Belfast is de meest betekenisvolle oorlogsschip van WO 2 van de Royal Navy . Je kan vandaag aan boord gaan als bezoeker maar je hoort er wel legendarische verhalen van het leven op dit schip en van die op zee. De audio guide gidst je vloeiend doorheen het schip. Je loopt door nauwe poorten en neemt smalle en steile trappen. Breng een bezoekje aan het combuis of sta op de brug en voel je kapitein. Kortom, een aanrader!

Dierentuinen

ZSL London Zoo
Wil je een zoo medewerker of je kind een junior medewerker laten worden voor de dag, wil je de dieren van dicht bij leren kennen? Dit kan je de kinderen laten doen terwijl jezelf een cursus fotografie neemt van dieren portretteren. Waarom vertrekken als de zoo sluit? Blijf er gewoon slapen. Altijd al eens gedroomd om witte neushoorns en rendieren als je buren te hebben. Klik hier voor de link.

Sea Life London Aquarium
Wandel in de tunnel die je tussen de dieren brengt. Ontdek het wonderlijk onderwater leven. Leer de geheimen van de zeepaardjes en maak kennis met de dieren van regenwoud. Natuurlijk is de grootste jager van de onderwaterwereld ook aanwezig. Nog beter delen wij hier tips dat je nergens anders tegenkomt. Bij het boeken van je ticket kan je een behind the scene tour bijboeken en wil je de VIP experience die is er ook. Altijd al gedroomd om te zwemmen tussen de haaien of liever een een pinguïn knuffelen en eten geven? De keuze is aan jou.

Activiteiten

TKTS
Iets wat de kinderen zeker zal bijblijven is een West End-show. Laat ze genieten en wegdromen van het prachtige theater. Er zijn altijd voorstellingen die de kinderen ook kunnen bekoren. Bijvoorbeeld: Lion King, Wicked, Mathilda, Mary Poppins en zo veel meer.
Tickets voor deze theaters zijn niet aan de goedkope kant. TKTS heeft een verkoopstand op Leicester Square waar resterende tickets voor de show die ’s avonds en de volgende dag lopen, verkocht worden. Schuif hier ’s ochtends aan om van een korting op de tickets te genieten.

Winterwonderland
Hyde Park wordt gevuld met een compleet pretpark en dit iedere winter van november tot januari gedurende 6 weken. De toegang is gratis en attracties betaal je ter plaatse. In de voormiddag is het ideaal voor families: je wandelt er op een rustiger tempo en het is heel wat kalmer. ’s Nachts wordt dit omgetoverd tot een sprookjesachtige plaats met duizenden lichtjes en tal van versiering.
Er zijn meer dan 100 attracties, een heus Santa Land en een ruimte bestemt voor de kleinsten onder ons.

Shrek’s Adventure
Een dagje bij de Shrek’s. Bezoek al de bekende plaatsen uit de film en ga op zoek naar Shrek. Kom Fiona tegen en neem de magische 4D bus bestuurd door Donkey. Ontmoet tal van bekende karakters op je zoektocht.
In 2020 is er ook de Trolls world tour experience vind je ritme terwijl je speelt, dans en poseer je weg door dit musical familie avontuur.

Eten en drinken

Toen onze kinderen jonger waren, merkten we dat het geen evidentie was om een flesje of groentenpapje op te laten opwarmen in een restaurant of een tearoom. In het beste geval bieden de horeca-uitbaters een kom stomend water aan waarin je zelf het flesje of potje enkele minuten kan onderhouden. Tip: breng eventueel zelf een draagbaar flessenwarmer mee.

Wil je weten waar je toch een flesje kan opwarmen, waar een kinderwagen door de deur kan of gewoon waar kinderen welkom zijn? Check zeker eens de app ‘wowmum’ en ‘babychange’.

Rainforest Café
Eten in een heuse jungle waar je het brullen van de tijger hoort en het sissen van de slag hoort. Kinderen komen ogen te kort. Het hele interieur is volledig in thema, je kunt het zo gek niet voorstellen: barkrukken, vijvers, hangplanten… Aan alles is er gedacht. Deze plaats is ondertussen uitgegroeid tot een must do als je de eerste keer naar Londen gaat met kinderen.

Winkels

Londen biedt ook tal van winkels waar je de kinderen naar buiten zal moeten sleuren. Enkele zaken:
Hamleys 7 verdiepen vol met speelgoed, keuze stress? Geen probleem hier tonen ze je hoe je met het speelgoed speelt. Raak je hier niet buiten met je kinderen geen probleem hoor je kan er zelf een verjaardagsfeestje laten doorgaan

M&M’s World Store M&M’s zijn meer dan een nootje met chocolade rond. Ze hebben dit uitgebreid naar een waar imperium. Dit is de grootste snoepjes winkel ter werled. Ontdek de muur met meer dan 100 soorten M&M’s of koop er een nieuw paar kousen of ondergoed of…

Lego Store op Leicester square bevind zich de grootste Lego winkel ter wereld. Blikvangers zijn de 6 m hoge Big Ben nagebouwd in Lego of neem eens plaats in de metro, jawel nagebouwd in Lego. Probeer hier eens niet buiten te wandelen met een smile op je gezicht.

The Disney Store er zijn 3 winkels van Disney in Londen de bekendste bevind zich in Oxford street. Dompel je onder in de magie van Disney, neem plaats in de koets van Assepoester of zie je kind transformeren in Elza of Buzz lightyear.

Transport
De metro is gemakkelijk, maar weinig aantrekkelijk voor de kinderen. Weet dat er ook wat meer spannendere alternatieven zijn. Verplaats je met de fameuze dubbeldekker bussen of neem een boot op de Thames. Wanneer je richting Docklands of Greenwich reist, heb je ook de mogelijkheid om dit met de DLR (Docklands Light Railway) te doen. Deze bovengrondse metro rijden met een automatische besturing. Zo is het voor kinderen mogelijk om heel vooraan te zitten (alsof ze het voertuig besturen).

Iets buiten het centrum

Harry Potterr studio’s
Wandel in de grote zaal, koop een toverstaf in Olivander drink een boterbier, leer vliegen op een bezemsteel en dompel jezelf helemaal onder in de magische wereld van Harry Potter. Zie hoe de sets uit de film zijn nagemaakt en hoe ze de film gemaakt hebben. Koop je tickets op voorhand want aan de deur kan je er geen kopen. Vervoer naar de studio’s zitten in het ticket inbegrepen van centrum Londen.

Greenwich
Ontloop de drukte van de binnenstad in de mooie wijk van Greenwich die ook kinderen zal bekoren. Binnenkort schrijven we hier een volledig hoofdstuk over uit!

Stratford
Deze locatie lichten we ook nog later uit op deze site. Drie must do’s met kinderen, willen we je alvast niet onthouden:

Discover Children’s Story Center
Verhalen waar wij nog nooit van gehoord hadden: ‘a tiger came to tea’ en de avonturen van ‘Mog the cat’. Nog nooit hadden we een plaats als dit bezocht. Het is geen binnenspeeltuin, het is geen sprookjesbos en ook geen creapaleis. Neen, het is wat van alles samen. Op geregelde tijdstippen wordt er voor kinderen voorgelezen. Dit wordt met zoveel enthousiasme gedaan dat de intonatie en de prenten voor onze kinderen verstonden, zelfs al begrepen ze niets van het Engels. Buiten is er een plaats om te ravotten en binnen zijn er tal van creahoeken en kleine speelhoeken. Het mooiste van alles was het theaterstuk over de tijger die langskwam voor thee. Aan kleine groepen werd dit opgevoerd en nadien kunnen de kinderen met de tijger aan tafel zitten of in de ruimtes ernaast het speelparadijs van Mog ontdekken.

ArcelorMittal Orbit
Een lift brengt je helemaal naar boven (114 meter hoog). Daarna kan je kiezen. Ben je oud genoeg dan kan je met de grootste glijbaan ter wereld helemaal naar beneden glijden! Ben je nog niet oud genoeg (of heb je wat schrik) even spectaculair is het terug afdalen met de 455 trappen aan buitenkant van dit monument.

Queen Elizabeth Olympic Park
Rondom rond het grootste olympische stadium van Londen ligt er een groot en ‘actief’ park. Ga hier gerust een wandeling maken met de kinderen. Je treft er de grote olympische ringen aan, maar om de zoveel tijd is er een speelpleintje voor de kinderen. Laat je kinderen eens aan bergbeklimmen doen met uitzicht op de olympische kajak piste. Ga Pieter Timmers achterna en neem een duik in het aquatics zwembad of huur een fiets en rij eens een rondje op de piste. Hier heb je onthaasting van het centrum.