Jilles
Burger en bier. Koppelt aan iedere burger een biertje door biersomelier. Ook panden in Oostende en Brugge. Als je een lover van burgers and beer bent zoek niet verder.

Vrijmoed
Met 2 Michelin sterren en een 17/20 van Gault Millau weet je voor je binnengaat dat je een topavond op culinair gebied zal beleven.
In zijn restaurant gelegen in het hart van de levendige stad Gent brengt hij een hedendaagse keuken die barst van dynamiek, eigen signatuur en eerlijke smaken.

Caffè Rosario
Hier word je koffie versierd met donuts en nog veel meer. Ik ga nooit Gent verlaten voor ik hier mijn “koffie en meer” gedronken heb.

Jackies bagel bar
Kies eerst je structuur van je bagel en dan wat je erop wilt. Stap hier binnen voor een bagel en ga buiten met een full bagel experience.

De Kastart
Als je intypt in Google “beste spaghetti Gent” komt de Kastart eruit en terecht al jarenlang bekend als de beste spaghetti van Gent in het Pattershol gelegen.

Julie’s house
Taarten, cupcakes en ontbijt; met 3 locaties is Julie’s house een must do voor de liefhebbers van zoetigheid. Deze dame brengt je met een hap van haar creaties je in de zevende zoete hemel.

Brouwerij Gruut
Doe eens een brouwerij bezoek en blijf erna nog een beetje hangen voor een drankje en een hapje. Hier kan je een degustatie menu van hun verschillende soorten bier proeven. Of doe noog beter en brouw je eigen bier met de bier alchemist formule. Je kan hier ook blijven eten in dit schitterend pand.

La Botaniste
Of je nu een flexitariër, vegetariër, veganist of een bewuste fijnproever bent, we weten allemaal dat meer planten op ons bord zetten goed is voor ons lichaam en de planeet. Ons doel is om de bewuste, dagelijkse plantenconsumptie verrassend, smaakvol en plezierig te maken.

Balls & Glorry
Met ondertussen al 6 vestigingen in Vlaanderen kan ik jullie dit niet onthouden. “The house of stoump met ballekes” zo valt te lezen op hun site. Je zal er niets anders vinden dan balletjes maar met verschillende vullingen zowel vegie als kip en varken.

Wasbar
Het concept doe je was terwijl je afspreekt met vrienden voor een hapje te eten of iets te drinken. Je leest het goed je kan hier eten terwijl je je was doet. Super concept want ondertussen heeft de wasbar al liefst 7 vestegingen. Wat een schitterend concept.

Plus+
Sofie en Lien Cocquyt zijn 2 zussen die gezonde voeding op de voorgrond willen plaatsen. salade neemt hier geen 2de plaats in ze speelt de hoofdrol. Vers krakende salade, peulvruchten, granen,… Alles vers en zonder toegevoegde suiker of bewaarmiddelen. Ze werken seizoensgebonden en lokaal. Het interieur gaat perfect mee met het concept.